Biografie

Sietske Trinks (1986)

Sietske werd geboren in Heerenveen en begon op dertienjarige leeftijd met het bespelen van de altsaxofoon. Ze besloot na het behalen van haar atheneumdiploma naar de Pabo in Assen te gaan, waar ze in 2007 haar diploma voor onderwijzeres basisonderwijs behaalde. Vervolgens is ze klassiek saxofoon gaan studeren bij hoofdvakdocent Peter Stam aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2011 behaalde ze daar cum laude haar Bachelor of Music.

Saxofoonles geeft Sietske bij Kunst & COO en tevens coördineert en verzorgt ze voor deze stichting muziekprojecten op basisscholen. Een eigen lespraktijk heeft ze in Akkrum i.s.m. muziekvereniging “Harmonie”.

Sinds september 2009 vormt Sietske een duo met pianiste Elvire Boelee. Samen met Elvire Boelee en Daphne Schrama (klarinet) vormt ze sinds 2013 trio Pas de Trois. Ook speelt ze tenorsaxofoon in het saxofoonkwartet SAKS en sopraansaxofoon in het Noord-Nederlands Saxofoonkwartet. Tevens remplaceert/remplaceerde ze bij verschillende fanfare- en harmonieorkesten, waaronder de KMKJWF en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Ze werkte mee aan het onderzoeksproject ‘Ouderen en Muziek – Een instrument leren bespelen op latere leeftijd’ van het Lectoraat Lifelong Learning in Music via het Prins Claus Conservatorium. Ook rondde ze in 2016 met goed gevolg de mastermodule “Music and Healtcare” af aan hetzelfde conservatorium. Voor Embrace Nederland geeft ze nu met andere musici verschillende concerten in allerlei zorginstellingen. Zie ook Embrace Nederland.

Samen met Johannes Terpstra richtte ze stichting Noorderwind Muziekproducties op waarmee ze doormiddel van mooie muziekprojecten en -producties het muzikale klimaat in Noord-Nederland proberen te stimuleren.