Biografie

Sietske Trinks (1986)

Op dertienjarige leeftijd begon ik met het bespelen van de altsaxofoon. Ik speelde daarvoor nog bugel, maar ik wilde “wat meer knopjes”. Na het behalen van mijn atheneum diploma ging ik naar de Pabo; tijdens deze studie viel al steeds vaker het woord “conservatorium”. Na het behalen van mijn diploma voor lerares basisonderwijs in 2007 besloot ik daarom toch auditie te doen op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daar mocht ik klassiek saxofoon studeren bij hoofdvakdocent Peter Stam en haalde ik in 2011, na weer een hele leuke opleiding, cum laude mijn Bachelor of Music. Nu, 10 jaar later kan ik eigenlijk nog steeds niet kiezen tussen het basisonderwijs en de muziek.

Saxofoonles geef ik bij Kunst & COO en tevens coördineer en verzorg ik voor deze coöperatie muziekprojecten op basisscholen. Een eigen lespraktijk heb ik in Akkrum i.s.m. muziekvereniging “Harmonie”.

Met heel veel plezier speel ik al vele jaren in verschillende ensembles: zie hier.

Ik werkte mee aan het onderzoeksproject ‘Ouderen en Muziek – Een instrument leren bespelen op latere leeftijd’ van het Lectoraat Lifelong Learning in Music via het Prins Claus Conservatorium en rondde in 2016 met goed gevolg de mastermodule “Music and Healtcare” af aan hetzelfde conservatorium. Voor Embrace Nederland geef ik nu met andere musici verschillende concerten in allerlei zorginstellingen. Zie ook Embrace Nederland.

Samen met Johannes Terpstra heb ik stichting Noorderwind Muziekproducties opgericht waarmee we met mooie muziekprojecten en -producties het muzikale klimaat in Noord-Nederland willen verrijken.